MMA

15 maart 2023 – Onlangs vochten Alistair Overeem en Badr Hari tegen elkaar in de vierde editie van Glory Collision in het Gelredome. Het was de eerste kickbokswedstrijd van Overeem sinds 2010 en eindigde in zijn overwinning. Na het gevecht werd echter het gerucht verspreid dat Overeem doping had gebruikt vanwege een positieve plas-test.

Beste wedkantoren vechtsport- 2024
€50 Gratis Wedden
4.8
€50 Gratis Wedden
4.0

Overtreding dopingregels

Hoewel het team van Overeem het gerucht niet ontkende, beweerden ze dat het slechts om “minimale sporen van een niet-prestatie bevorderend middel” ging. Later bleek echter dat Overeem toch de dopingregels had overtreden en hij werd voor 12 maanden geschorst. Het gevecht met Badr Hari werd als gevolg hiervan omgezet in een ‘no contest’.

Gevolgen voor wedstrijd tegen Verhoeven

Een mogelijke wedstrijd tussen Overeem en Rico Verhoeven, waar Overeems kamp voor pleitte, gaat nu niet door. In plaats daarvan zal de Kroaat Antonio Plazibat het tegen Rico opnemen, na zijn goede ontwikkeling. Plazibat zal echter eerst nog vechten voor een interim-titel in juni, aangezien Verhoeven momenteel geblesseerd is en minstens tot de zomer buiten spel staat. Ondanks dit alles blijft Rico Verhoeven wel bekend staan als ‘The King of Kickboxing’.

Eerdere schorsing

Overeem is eerder geschorst geweest voor dopinggebruik. In 2012, toen hij nog bij de UFC zat, kreeg hij een schorsing van negen maanden van de Nevada Athletic Commission nadat hij positief had getest op testosteron niveaus die twee keer hoger waren dan de toegestane limiet van die tijd.