UFC

Op Rafael Alves wedden kan binnenkort weer! Rafael Alves is een Braziliaanse UFC-vechter die in de vedergewicht divisie vecht. Hij begon zijn professionele MMA-carrière in 2013 en heeft gevochten voor verschillende organisaties voordat hij in 2021 bij de UFC kwam.

Beste wedkantoren vechtsport- 2024
€50 Gratis Wedden
4.8
€50 Gratis Wedden
4.0

Alves heeft een indrukwekkende record van 19 overwinningen en 10 verliezen, waarvan de meeste via knock-out of technische knock-out zijn gewonnen. Hij staat bekend om zijn agressieve stijl en vermogen om zijn tegenstanders snel af te maken.

In het nieuws

In februari 2021 kwam Alves in het nieuws vanwege een gewichtsprobleem voor zijn UFC-debuutgevecht. Hij miste het limiet voor het vedergewicht en moest het gevecht annuleren. Dit leidde tot kritiek van de UFC en fans, maar Alves beloofde zijn gewichtsproblemen aan te pakken en een herkansing te krijgen.

Het gewichtsprobleem van Rafael Alves bij Ultimate Fighting Championship in 2021 was dat hij niet op tijd in staat was om het vereiste gewicht voor zijn vedergewicht gevecht te halen. Volgens de regels van de UFC moest Alves bij het wegen voorafgaand aan het gevecht maximaal 66 kilogram wegen.

Weegmoment

Echter, tijdens het weegmoment, kon Alves het vereiste gewicht niet halen en woog hij 73,5 kilogram. Dit betekende dat hij meer dan 7 kilogram te zwaar was en dus niet in staat was om te vechten. De UFC besloot daarom om het gevecht te annuleren om de veiligheid van Alves en zijn tegenstander te waarborgen.

Controverse

Dit incident leidde tot veel kritiek van fans en de UFC organisatie, omdat het niet de eerste keer was dat Alves moeite had om het vereiste gewicht te halen voor een gevecht. UFC-president Dana White zei later dat Alves zes weken de tijd kreeg om zijn gewicht onder controle te krijgen voordat hij opnieuw een kans zou krijgen om in de octagon te vechten.

Alves heeft momenteel nog geen gevechten in de Ultimate Fighting Championship gehad sinds zijn debuutgevecht werd geannuleerd. Maar op 25 februari 2023 staat er weer een UFC gevecht gepland! Alves neemt het dan op tegen Aliev Nurullo. Wedden op dt gevecht kun je doen bij onder ander Jack’s en Betcity!