Subriel Matias is een Puerto Ricaanse professionele bokser, geboren op 3 september 1992 in Fajardo, Puerto Rico. Matias begon op jonge leeftijd met boksen en werd in 2015 professioneel bokser.

Beste wedkantoren vechtsport- 2024
€50 Gratis Wedden
4.8
€50 Gratis Wedden
4.0


Matias is vooral bekend om zijn krachtige stoten en agressieve stijl in de ring. Hij heeft een indrukwekkende record van 17 overwinningen (met 17 knockouts) en slechts één nederlaag in zijn carrière tot nu toe.

De dood van Maxim Dadashev

In 2019 kreeg Matias internationale aandacht nadat hij in een gevecht tegen Maxim Dadashev vocht op ESPN. Helaas overleed Dadashev aan de gevolgen van zijn verwondingen na het gevecht.

Het gevecht tussen Subriel Matias en Maxim Dadashev vond plaats op 19 juli 2019 in het Entertainment and Sports Arena in Washington D.C. Het was een gevecht tussen twee ongeslagen boksers in de lichtgewichtklasse.

Dadshev wilde niet opgeven

Het gevecht was zeer intens, waarbij beide boksers flinke klappen uitdeelden. In de elfde ronde begon Maxim Dadashev echter tekenen van vermoeidheid te vertonen. Zijn trainer, Buddy McGirt, merkte dit op en smeekte hem om het gevecht te stoppen. Dadashev wilde echter doorgaan en dus ging het gevecht door.

Uiteindelijk werd het gevecht stopgezet door de scheidsrechter na de elfde ronde, nadat Dadashev ernstige verwondingen had opgelopen. Hij werd uit de ring gehaald op een brancard en werd meteen geopereerd aan zijn verwondingen. Helaas overleed hij drie dagen later als gevolg van zijn verwondingen.

Debat over risico’s van hersenletsel

Het tragische incident leidde tot veel discussie over de veiligheid van boksen en bracht de risico’s van hersenletsel bij professionele boksers onder de aandacht. Het leidde ook tot reflectie onder boksers, coaches en officials over de noodzaak van vroegtijdige stopzetting van gevechten wanneer een bokser tekenen van vermoeidheid of letsel vertoont.

Pause en terugkeer van Matias

Na deze tragedie besloot Matias om een pauze te nemen van boksen om te herstellen en zijn toekomst in de sport te heroverwegen.

Matias keerde terug naar de ring in 2021 met een overwinning op de Dominicaanse bokser Javier Jose Flores. Hij hoopt nog steeds zijn weg naar de top van de bokswereld voort te zetten en blijft werken aan zijn vaardigheden en techniek.