Door de jaren heen hebben wij kunnen genieten van vele bekende boksers. Het zijn er maar een paar die ook daadwerkelijk nooit vergeten zullen worden. Bekijk hieronder de top drie met de beste boksers die de wereld ooit heeft gekend.

Beste wedkantoren vechtsport- 2024
€50 Gratis Wedden
4.8
€50 Gratis Wedden
4.0

Nummer 3: Joe Louis

Joe Louis stond voor bekend om zijn grote, vandaar ook de bijnaam ‘Brown Bomber’. Louis was actief in de jaren veertig en was mede verantwoordelijk voor de professionalisering van de sport. Vooral de wedstrijden tegen Max Schmeling zijn veel liefhebbers bijgebleven, deze duels werden in 1936 en 1938 afgewerkt. In het eerste duel tegen de Duitser ging Joe Louis knock-out, wat weinig kenners hadden zien aankomen. Maar twee jaar later nam Louis revanche en sloeg hij zijn tegenstander letterlijk het ziekenhuis in. De Amerikaan stopte in 1949 met boksen.

Nummer 2: Jack Johnson

Jack Johnson stond bekend als een defensieve bokser met een uitzonderlijk uithoudingsvermogen. Johnson wist het vrijwel altijd voor elkaar te krijgen om aan het einde van een wedstrijd nog over voldoende kracht te beschikken om als winnaar uit het gevecht te komen. De Afro-Amerikaan won de wereldtitel zwaargewicht nog in een tijd dat er twee aparte toernooien waren voor blanken en zwarten. In 1908 kreeg Johnson wel de kans om tegen een ‘blanke’ tegenstander uit te komen, hij won van Jeffries. Johnson bleef tot zijn zestigste levensjaar actief als professionele bokser.

Nummer 1: Muhammed Ali

Het zal geen verrassing zijn, maar Muhammed Ali staat bij ons natuurlijk op de eerste plaats. Ali kende de bijnaam ‘The Greatest’ en zo is hij ook de geschiedenisboeken ingegaan. De echte naam van de bokser was Cassius Clay, maar nadat hij zich bekeerde tot het islam veranderde hij zijn naam. In 1964 boekte de bokser zijn eerste grote succes door wereldkampioen Sonny Liston te verslaan. In 1974 won Ali het duel dat de bijnaam ‘The Rumble of the Jungle’ had gekregen. Ali versloeg namelijk George Foreman, die op dat moment de wereldkampioen was.