Kickboksen en Thaiboksen zijn beide vechtsporten die zich richten op het gebruik van voeten, knieën, ellebogen en vuisten. Echter, er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee.

Beste wedkantoren vechtsport- 2024
€50 Gratis Wedden
4.8
€50 Gratis Wedden
4.0

Muay Thai

Thaiboksen, ook wel bekend als Muay Thai, is een vechtsport die oorspronkelijk uit Thailand komt. Het is een full-contact sport waarin vechters elkaar slaan, schoppen, knieën en ellebogen gebruiken. Thaiboksers zijn vaak geharde vechters die zich richten op het gebruik van hun benen en knieën.

Kickboksen

Kickboksen, ook wel bekend als kickboxing of full contact karate, is een vechtsport die ontstaan is uit karate, boxen en thaiboksen. Het is een full-contact sport waarin vechters elkaar slaan, schoppen, knieën en ellebogen gebruiken. Kickboksers zijn vaak geharde vechters die zich richten op het gebruik van hun benen en knieën.

Kortom, Thaiboksen en Kickboksen zijn beide full-contact sporten die zich richten op het gebruik van voeten, knieën, ellebogen en vuisten, maar Thaiboksen is afkomstig uit Thailand en heeft een iets grotere nadruk op het gebruik van knieën en ellebogen.

Bekende Thaiboksers

Kickboksen is relatief bekend en wordt veel gedaan in Nederland en België. Muay Thai kennen we wel, maar wordt minder gedaan. Als je interesse hebt in Thaiboksen, dan zijn dit 3 vechters die je eens zou moeten bekijken:

1.Buakaw Banchamek

Buakaw Banchamek is een Thaise vechter die bekend staat onder de ringnaam Buakaw Por. Pramuk. Hij is een van de meest succesvolle en bekende Thaiboksers van de afgelopen decennia. Buakaw begon zijn carrière in de sport in Thailand en heeft vele titels gewonnen in verschillende organisaties, waaronder de K-1 World MAX, de Enfusion Live en de Thai Fight.

Buakaw is bekend om zijn unieke stijl en technieken, waaronder zijn snelle en precieze low kicks en zijn krachtige stoten. Hij is ook bekend om zijn intense trainingen en zijn toewijding aan de sport. Buakaw is een legende in de wereld van Thaiboksen en wordt beschouwd als een van de grootste vechters aller tijden.

2.Saenchai P.K. Saenchai Gym

Saenchai P.K. Saenchai Gym. Een Thaise vechter die bekend staat onder de ringnaam Saenchai. Hij is een veelgeprezen Thaibokser die bekend staat om zijn unieke stijl en technieken. Hij is ook bekend om zijn enorme ervaring en zijn indrukwekkende prestaties in de ring.

Saenchai begon zijn carrière in de sport in Thailand en heeft vele titels gewonnen in verschillende organisaties, waaronder de World Professional Muaythai Federation (WPMF) en de International Boxing Association (IBA). Hij is een van de meest succesvolle Thaiboksers van de afgelopen jaren en wordt beschouwd als een legende in de sport. Hij heeft een enorm aantal wedstrijden gewonnen en geldt als een van de beste vechters aller tijden in de sport.

3. Yodsanklai Fairtex

Fairtex is afkomstig uit Thailand. Hij is een veelgeprezen Thaibokser die bekend staat om zijn krachtige stoten en precieze technieken. Hij begon zijn carrière in de sport in Thailand en heeft vele titels gewonnen in verschillende organisaties, waaronder de World Professional Muaythai Federation (WPMF) en de International Boxing Association (IBA). Yodsanklai is een van de meest succesvolle Thaiboksers van de afgelopen jaren en wordt beschouwd als een legende in de sport.

Wanneer is het WK Muay Thai?

Je zult begrijpen dat wedden op Thaiboksen in Thailand énorm in trek is. Hier in Nederland is weddenschappen inzetten op boksen en kickboksen bekender. Maar het WK Muay Thai wordt ook steeds meer ontdekt. Het wereldkampioenschap Muay Thai wordt georganiseerd door verschillende organisaties zoals de International Federation of Muaythai Amateur (IFMA) en de World Professional Muaythai Federation (WPMF). Dit betekent dat er geen vastgesteld schema is voor de wereldkampioenschappen. Elke organisatie heeft zijn eigen schema voor de wedstrijden en kampioenschappen.