MMA

Badr Hari is een professionele kickbokser en voormalig K-1-vechter uit Nederland. Hij werd geboren op 8 december 1984 in Amsterdam, Nederland, als zoon van Marokkaanse ouders. Zijn vader kwam oorspronkelijk uit de stad Kenitra in Marokko. Hari heeft zichzelf altijd geïdentificeerd als Nederlands-Marokkaans en heeft vaak verklaard dat hij trots is op zijn Marokkaanse roots.

Beste wedkantoren vechtsport- 2024
€50 Gratis Wedden
4.8
€50 Gratis Wedden
4.0

Hari begon op jonge leeftijd te trainen in kickboksen. Hari staat bekend om zijn explosieve stijl en krachtige technieken, waaronder stoten, trappen en knieën.

Belangrijkste wapenfeiten

Als je van wedden op kickboksen houdt,, zul je Hari ongetwijfeld tegenkomen bij de wedkantoren. Hij is met regelmaat een van de favorietn op wie je kunt inzetten. Han dig dus om wat meer of Badr te weten voor je een weddenschap afsluit.

Hij heeft deelgenomen aan verschillende grote kickboksevenementen, waaronder K-1, It’s Showtime en Glory Kickboxing. In zijn carrière heeft hij veel grote namen in de sport verslagen, waaronder Semmy Schilt, Peter Aerts, Remy Bonjasky en Alistair Overeem. Hieronder volgen enkele van de belangrijkste titels die hij heeft verdiend:

  • K-1 World Grand Prix Finalist (2008)
  • It’s Showtime Heavyweight World Champion (2009-2010)
  • K-1 World Grand Prix Champion (2009)
  • Glory Heavyweight World Champion (2010)

Controverse rond Hari

Hari is ook bekend om zijn controversiële gedrag buiten de ring en heeft verschillende keren problemen gehad met de wet vanwege geweldsdelicten. Overigens zijn er vooralsnog geen incidenten bekend die aan gokken of matchfixing te maken hebben.

Hier volgen enkele van de meest opvallende voorbeelden:

  • In 2010 raakte Hari betrokken bij een gevecht met een andere kickbokser, Hesdy Gerges, tijdens een afterparty na een vechtevenement. Het incident werd gefilmd en de beelden toonden hoe Hari Gerges sloeg terwijl hij op de grond lag. Hari werd later gearresteerd en vervolgd voor mishandeling.
  • In 2012 raakte Hari opnieuw betrokken bij een gevecht, dit keer in een nachtclub in Marokko. Hij werd beschuldigd van het slaan van een andere man, die later in het ziekenhuis werd opgenomen met een gebroken kaak.
  • In 2014 werd Hari beschuldigd van het mishandelen van een zakenman in Amsterdam. Het slachtoffer beweerde dat Hari hem had geslagen en getrapt tijdens een ruzie in een nachtclub.
  • In 2015 werd Hari opnieuw gearresteerd, dit keer in verband met een gewelddadige overval op een hotelkamer in Marokko. Hij werd beschuldigd van het aanvallen van verschillende mensen met een glazen asbak en werd later veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar.

Vanwege deze incidenten heeft Hari veel kritiek gekregen van de media en de kickbokswereld. Ondanks deze negatieve publiciteit blijft Hari populair bij veel fans vanwege zijn indrukwekkende prestaties in de ring en zijn status als een van de meest getalenteerde kickboksers van zijn generatie.

Badr vs Rico?

Badr Hari en Rico Verhoeven hebben twee keer tegen elkaar gevochten, in 2016 en 2019. In de eerste wedstrijd, die plaatsvond op 10 december 2016 in Oberhausen, Duitsland, werd Hari gediskwalificeerd nadat hij Verhoeven in de tweede ronde een onreglementaire elleboogstoot had gegeven. Verhoeven won daarmee de wedstrijd. Gokken op Badr Hari en op Rico Verhoven is overigens allbei erg populair in Nederland.

In de tweede wedstrijd, die plaatsvond op 21 december 2019 in Arnhem, Nederland, moest Hari in de derde ronde opgeven vanwege een blessure aan zijn been. Verhoeven werd daarmee uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd.